About the Post

Author Information

Manager at https://www.panathinaikos-cosmos.com/ en https://www.panathinaikoskosmos.com/ en https://www.panathinaikoskosmos.wordpress.com/

Ερχονται… πανω στην ωρα!

Στην πιο κρίσιµη καµπή του πρωταθλήµατος ο Παναθηναϊκός βλέπει τη «φαρέτρα» του να… γεµίζει. Και ο προπονητής της οµάδας Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση….. καθώς εν όψει των επικείµενων ντέρµπι αλλά και της τελικής ευθείας του πρωταθλήµατος οι «πράσινοι» θα έχουν τις επιστροφές των τραυµατιών παικτών που αποτέλεσαν βασικά «κλειδιά» στη µέχρι σήµερα πορεία της οµάδας και αφορούν σε όλες τις γραµµές. Την άµυνα, το κέντρο και την επίθεση.

Ο Σεµπάστιαν Λέτο είναι δεδοµένο ότι θα δώσει πολύτιµες λύσεις τόσο στο θέµα του σκοραρίσµατος (όντας ο πρώτος σκόρερ της οµάδας, αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήµατος) όσο και στη φάση της δηµιουργίας παιχνιδιού, ο Κουίνσι θα προσδώσει δεδοµένα ταχύτητα, ποιότητα και το… απρόβλεπτο µε τις ενέργειές του σε άκρα (κυρίως) και άξονα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάµε και την ήδη υπάρχουσα επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου αλλά και την επικείµενη του Σωτήρη Νίνη. Ο οποίος Νίνης πάντως είναι σαφές ότι θα χρειαστεί να µπει σταδιακά στη διαδικασία πλήρης αξιοποίησης εξαιτίας της µακροχρόνιας αποχής του και της έλλειψης ρυθµού.

Επιπλέον, η επικείµενη ενίσχυση αφορά και την τετράδα της άµυνας. Εκεί όπου ιδίως η παρουσία του Ζαν Αλέν Μπουµσόνγκ, που ήταν µακράν ο καλύτερος της τετράδας του Παναθηναϊκού, σκοράροντας πολύτιµα γκολ και όντας κυρίαρχος στις (εναέριες κυρίως) µονοµαχίες, αποτελεί µία πολύτιµη αν µη τι άλλο προσθήκη.

Μαζί µε τον Γάλλο προστίθεται και ο Καντέ που λογικά θα «µονοµαχήσει» µε τον Σαριέγκι για το ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Μπουµσόνγκ, αν και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν µε πολύ προσεκτικούς χειρισµούς από τον Πορτογάλο προπονητή, καθώς η τετράδα της άµυνας και συνολικά η αµυντική λειτουργία τα πήγε περίφηµα παρά τις απουσίες.

Πρώτη φορά µαζί η τριπλέτα

Ο µεγάλος άτυχος της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τον Παναθηναϊκό ήταν δίχως αµφιβολία ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος εξαιτίας του σοβαρού τραυµατισµού του στη διάρκεια της προετοιµασίας της οµάδας. Το ευτύχηµα ωστόσο για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον ίδιο τον Ελληνα άσο είναι ότι επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ και εντάχθηκε στην οµάδα µε τον πλέον οµαλό τρόπο. Είχε έτσι τη δυνατότηνα να είναι και αυτός παρών στα επικείµενα ντέρµπι χωρίς να υπάρχει ο φόβος της έλλειψης ρυθµού ή του κινδύνου της απραξίας.

Με τον τρόπο αυτόν ο Φερέιρα θα έχει τη δυνατότητα να παρατάξει σχήµατα µε τους Χριστοδουλόπουλο, Λέτο και Κουίνσι στην ίδια 11άδα, κάτι που δεν έχει συµβεί ποτέ µέχρι σήµερα, ενώ κανείς δεν µπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Λάζαρος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολύτιµες υπηρεσίες τόσο στα δύο άκρα (δεξιά και αριστερά) της επίθεσης όσο και στον άξονα, σε θέση δηλαδή επιτελικού µέσου πίσω από τον φορ.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Ο Αργεντινός άσος πραγµατοποιεί µακράν την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του και αποτελεί τον µεγάλο πρωταγωνιστή της πορείας του Παναθηναϊκού στο πρωτάθληµα. Η απουσία του όλο αυτό το διάστηµα έγινε αισθητή όσον αφορά -κυρίως- τον τρόπο παιχνιδιού της οµάδας και -ενίοτε- τα αποτελέσµατά της. Πλέον έχει ξεπεράσει εντελώς τις ενοχλήσεις στο γόνατό του, είναι πανέτοιµος και εντός της ερχόµενης εβδοµάδας θα ενσωµατωθεί στο πλήρες πρόγραµµα προκειµένου να επιστρέψει στον επικείµενο αγώνα µε τον ΠΑΟΚ, στο άδειο ελέω τιµωρίας ΟΑΚΑ.

ΑΜΠΕΓΕ ΚΟΥΙΝΣΙ

Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς πιστοποίησε µε τον πλέον εµφαντικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους ο Ζεσουάλδο Φερέιρα «έσκιζε τα ρούχα» του για να τον φέρει στον Παναθηναϊκό και… πέταγε τη σκούφια του, όταν ολοκληρώθηκε ο δανεισµός του. Ο Γκανέζος µεσοεπιθετικός είναι από τους πιο απρόβλεπτους παίκτες στο πρωτάθληµα, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, ταχύτατος και ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα. Η επιστροφή είναι δεδοµένη στο ντέρµπι µε τον ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση στα επόµενα από αυτό ντέρµπι.

ΖΑΝ ΑΛΕΝ ΜΠΟΥΜΣΟΝΓΚ

Στη µεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού ήταν διαρκώς µε το ένα πόδι στην έξοδο εξαιτίας του πολύ υψηλού συµβολαίου που είχε. Τελικώς, οι επαφές του µε οµάδες του εξωτερικού δεν καρποφόρησαν, ο «Μπουµ» έµεινε στον Παναθηναϊκό και βάλθηκε να αποδείξει πόσο πολύτιµος είναι! Η παρουσία του µέχρι τον τραυµατισµό στο µατς µε τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ήταν εντυπωσιακή, καθώς αποτελούσε τον ογκόλιθο της άµυνας και ταυτόχρονα έδινε και λύσεις στο σκοράρισµα. Πλέον είναι πανέτοιµος και στη διάθεση του Φερέιρα.

ΣΕΝΤΡΙΚ ΚΑΝΤΕ

Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αµυντικός από το Μάλι ήταν ο µοναδικός παίκτης που εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό στον πρόσφατο Κόπα Αφρικα, όντας µάλιστα αρχηγός της εθνικής οµάδας της χώρας του, που τα πήγε εξαιρετικά στη διοργάνωση. Η επιστροφή του συµπίµπτει χρονικά µε αυτήν των υπολοίπων και δη του Μπουµσόνγκ, µε τον οποίο ήταν το δίδυµο των στόπερ στα τελευταία µατς όπου ήταν αµφότεροι διαθέσιµοι. Ο ανταγωνισµός έχει ανέβει, καθώς εκτός του Σαριέγκι υπάρχει πλέον και ο αισθητά ανεβασµένος Μπιάρσµιρ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου