About the Post

Author Information

«Καθοδηγουμενη και υποβολιμαια η μομφη του Στελιου Σαρεσκου»

Επιστολή κατά του Στέλιου Σαρέσκου έστειλε ο Νικόλας Πατέρας στην εφημερίδα «Έθνος» για τα προσβλητικά προς αυτόν άρθρα του ρεπόρτερ…

Πρώτο το Greenzone είχε αναφέρει την προπαγανδιστική επιχείρηση της εφημερίδας «Έθνος» που ως στόχο είχε τον Νικόλα Πατέρα. Το timing των άρθρων του ρεπόρτερ Στέλιου Σαρέσκου, μέσω των οποίο επιτίθεται στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού μας είχε φανεί ύποπτο, κάτι που είχαμε τονίσει από τη στήλη Viva La Propaganda.

Ο ίδιος ο Νικόλας Πατέρας ενημερώθηκε για τα προσβλητικά προς αυτόν σχόλια, γεμάτα ανακρίβειες, από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ιδιοκτησίας Μπόμπολα. Απάντησε σε ανάλογο ύφος με επιστολή που απέστειλε προσωπικά στον διευθυντή του «Έθνους» Θανάση Τσεκούρα και η οποία θα δημοσιευθεί στο «Εθνος της Κυριακής».

Διαβάστε το κείμενο του Greenzone που δημοσιεύθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2012«Όλο το… έθνος έχει καταλάβει το ρόλο σας»

Αναλυτικά η επιστολή του Νικόλα Πατέρα: 

«Στο φύλλο του «Έθνους του Σαββάτου» στις 25/2/2012 και του «Έθνους της Κυριακής» της 26/2/2012 δημοσιεύτηκαν δύο άρθρα του συντάκτη σας κ. Στέλιου Σαρέσκου, το περιεχόμενο των οποίων είναι άκρως προσβλητικό και συκοφαντικό, δεν έχει καμία σχέση με πραγματικά γεγονότα σε ότι με αφορά, με αποτέλεσμα την βάναυση πλήξη της τιμής και της υπόληψης μου.Οι τίτλοι των άρθρων «ο ΠΑΟ πληρώνει εγκλήματα Πατέρα» και «Έχει… Πατέρα η επώδυνη πορεία του ΠΑΟ προς το νέο μνημόνιο» είναι εξίσου προσβλητικοί για το άτομο μου και προδιαθέτουν αρνητικά τον αναγνώστη σε ότι με αφορά.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος δεν είναι η πρώτη φορά που εντελώς αντιδεοντολογικά και κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του Τύπου προβαίνει σε δημοσιεύματα προσβλητικά της προσωπικότητας μου και προεχόντος συκοφαντικά.

Τον Ιούνιο του 2008 ανέλαβα πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ και συμμετείχα στη τότε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 10εκ. Ευρώ. Αποκαθιστώντας την αλήθεια, αναγκάζομαι να υπενθυμίσω ότι καμία συμμετοχή δεν είχα στον σχεδιασμό της ομάδας του Παναθηναϊκού του καλοκαιριού του 2010 και του 2011. Όλες δε οι οικονομικές χρήσεις και οι προϋπολογισμοί επί προεδρίας μου είχαν εγκριθεί ομοφώνως από το Δ.Σ. Κατά την διάρκεια, μάλιστα, της προεδρίας μου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ευρέως και αντικειμενικά ως άκρως επιτυχημένη και πρωτίστως ενωτική ο Παναθηναϊκός κατάφερε εκτός των άλλων την χρονιά 2010 μετά από πολλά χρόνια να κατακτήσει τόσο το κύπελλο όσο και το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Η ομάδα επί προεδρίας μου προκρίθηκε δύο φορές στους 16 της Ευρώπης, είχε ένα εξαιρετικής αξίας ρόστερ και παράλληλα είχε εξοφλημένα όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της, δεν είχε χρέη προς το ελληνικό δημόσιο και διέθετε 18εκ. ευρώ μετρητά στο ταμείο της στις 20 Δεκεμβρίου του 2010, δηλαδή την ημέρα της παραιτήσεως μου.

Σημειωτέον ότι δέχθηκα συγχαρητήρια από την οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και από τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο για την οικονομική διαχείριση μου και την εν γένει συνεισφορά μου στην ομάδα.

Συνεπώς, οποιαδήποτε μομφή για το πρόσωπο μου, σχετικά με δήθεν κακοδιαχείριση και άσκοπη κατασπατάληση χρημάτων, είναι καθοδηγούμενη, ετεροκατευθυνόμενη, υποβολιμαία και άκρως ύποπτη την δεδομένη χρονική στιγμή που διατυπώνεται, ήτοι μετά την πάροδο μεγάλου διαστήματος από την αποχώρηση μου τόσο ως προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσο και ως μέλος του Δ.Σ της.

Σημειώνετε δε, τονίζεται και υπογραμμίζεται ότι τα όσα συκοφαντικά διέδωσε σε βάρος μου ο ανωτέρω συντάκτης σας είχαν ως αποτέλεσμα την αναδημοσίευση τους από «περιθωριακά» εκβιαστικού τύπου και ήθους blog, πράγμα το οποίο επιτείνει την ηθική βλάβη, την οποία υπέστην.

Ως πεπεισμένος δε ότι εσείς προσωπικά δεν γνωρίζατε την ύπαρξη των εν λόγω άρθρων, προ της δημοσιεύσεως του, και αφού λάβατε γνώση της παρούσας και διερευνήσατε την βασιμότητα των λεγομένων μου, παρακαλώ πολύ όπως πράξετε παν ότι απαραίτητο για την αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων προς άρση και μη επανάληψη εις στο μέλλον της προσβολής της προσωπικότητας μου.
Με εκτίμηση
Νικόλας Δ. Πατέρας»

Η απάντηση της εφημερίδας:

«Το «Έθνος» και το «Έθνος της Κυριακής» είναι δύο εφημερίδες, οι οποίες αποδεδειγμένα κατά τα έτη κυκλοφορίας τους σέβονται, τηρούν και υπηρετούν τη δεοντολογία. Για αυτό τον λόγο δημοσιεύουν σήμερα αυτούσια την επιστολή που μας απέστειλε ο τέως πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Νικόλας Πατέρας. Στην επιστολή του αυτή ο κ. Πατέρας εκθέτει τις καθόλα σεβαστές απόψεις του.Όμως, το «Έθνος» και το «Έθνος της Κυριακής» επουδενί στη μακρόχρονη ιστορία τους έχουν εμπλακεί ή έχουν συμμετάσχει ή έχουν παρασυρθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε παιχνίδια «καθοδηγούμενα», «ετεροκατευθυνόμενα», «υποβολιμαία» και άκρως ύποπτα».

GREEN  ZONE.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: