About the Post

Author Information

Ποτε θα δωσουν εξηγησεις; Βωβος και ΠΑΕ πετουν εκτος τον Ερασιτέχνη!

Τόσους μήνες και παρά τις πιέσεις ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εξακολουθεί να υπεκφεύγει στο αμαρτωλό θέμα της ΓΗΠΕΛ!

To δημοσίευμα της «Καθημερινής» που άναψε… φωτιές στα εσωτερικά του Παναθηναϊκού Α. Ο. δεν επιδέχεται διορθώσεων. Απλώς επιβεβαιώνει τα κενά, τις παραλείψεις (;) και τις σκοτεινές εμπορικές συμφωνίες που στήθηκαν στην πλάτη του μεγαλύτερου και πιο πετυχημένου ελληνικού συλλόγου. Του πρώτου συλλόγου που απέκτησε γήπεδο. Του πρώτου συλλόγου που τοποθέτησε προβολείς. Του πρώτου συλλόγου που τοποθέτησε χλοοτάπητα.

Πλέον η οικογένεια Βαρδινογιάννη, που δεν έχει αφήσει ούτε ένα τόσο δα περιουσιακό στοιχείο στην ΠΑΕ, έπειτα από 33 χρόνια στο τιμόνι, μοιάζει να ολοκληρώνει το καταστροφικό έργο της με την κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» και την έξωση του Ερασιτέχνη. Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των εμπλεκομένων, αλλά και του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος χειρίστηκε το θέμα από πλευράς Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα:

Χωρίς λόγο ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ

Θα κινηθεί νομικά κατά Δ. Αθηναίων και εταιρείας που τον έβγαλαν εκτός αποφάσεων 
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΛΙΟΥ

Εκτός των «βασικών παικτών» της διπλής ανάπλασης βρέθηκε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε δεκτή τη νέα θέση του Δήμου Αθηναίων, ότι ο Ερασιτέχνης δεν είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και επομένως δεν απαιτείται η συναίνεση του για την υλοποίηση του έργου.

Αιτία δεν είναι άλλη από την άρνηση του Ερασιτέχνη να υπογράψει συμφωνητικό με τον Δήμο Αθηναίων και την εταιρεία «Μπάμπης Βωβός», όπως αποκάλυψε η «Κ» πριν από μία εβδομάδα. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι η θέση του Δήμου Αθηναίων και η απόφαση του υπουργείου πρόκειται να περιπλέξουν την κατάσταση, καθώς, όπως ήταν επόμενο, ο Ερασιτέχνη αποφάσισε να στραφεί νομικά εναντίον τους…

Ο Δήμος Αθηναίων, λοιπόν, αποφάσισε να «απομακρύνει» τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, θέτοντας για πρώτη φορά ιδιοκτησιακό ζήτημα για το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το ζήτημα τέθηκε επισήμως στον Οργανισμό Αθήνας (ΟΡΣΑ) μετά την κατάθεση του master plan (βλ. «Κ» 18.1.12), όταν ο ΟΡΣΑ ζήτησε από τον Δήμο Αθηναίων, μεταξύ άλλων, να καταθέσει δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα στους κυρίους του έργου (δηλαδή τους ιδιοκτήτες γης) για τις υποχρεώσεις τους (βλ. «Κ» 15.2.12).

Ο δήμος αρχικά απευθύνθηκε στον Ερασιτέχνη, καταθέτοντας του (άτυπα, κατά την άποψή του) προς υπογραφή ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους τρεις εμπλεκόμενους: τον δήμο, τον Ερασιτέχνη και την τεχνική εταιρεία «Μπάμπης Βωβός». Ο Ερασιτέχνης απάντησε αρνητικά (βλ. «Κ» 25 Φεβρουαρίου), επικαλούμενος κατ’ αρχήν το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα υπό προσωρινή διοίκηση. Στην ουσία, όμως, γιατί θεωρεί ότι η σύμβαση που του δόθηκε προς υπογραφή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού.

Σε απάντηση, λοιπόν, ο Δήμος Αθηναίων κατέθεσε στον Οργανισμό Αθήνας ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο από τις τρεις πλευρές, τον δήμο και τον Μπάμπη Βωβό. Η «Κ» έχει στη διάθεσή xns και τα δύο συμφωνητικά (διμερές και τριμερές) και αξιοσημείωτο είναι ότι… δεν παρουσιάζουν σχεδόν καμία διαφορά. Κατόπιν, ο δήμος υποστήριξε στον Οργανισμό Αθήνας ότι έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα, προβάλλοντας για πρώτη φορά το επιχείρημα ότι ο Ερασιτέχνης δεν είναι ιδιοκτήτης της Αλεξάνδρας, άρα κύριος του έργου. Λόγω της σημασίας του ζητήματος, ο ΟΡΣΑ έστειλε το θέμα (την Παρασκευή 24/2) στη διεύθυνση Νομοθετικού Εργου του υπουργείου Περιβάλλοντος προς αποσαφήνιση.

Μια εργάσιμη ημέρα αργότερα (μεσολάβησε το τριήμερο της Καθαρός Δευτέρας), την Τρίτη 28/2 το ΥΠΕΚΑ έστειλε την απάντησή του, στην οποία υιοθετεί πλήρως όλες τις θέσεις του Δήμου Αθηναίων. «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος (ερασιτέχνης) δεν είναι εμπλεκόμενος ιδιοκτήτης ούτε προκύπτει η συμμετοχή του στην υλοποίηση του προγράμματος διπλής ανάπλασης (δεν θα ηδύνατο, άλλωστε, αφού δεν είναι κύριος της έκτασης στις περιοχές της διπλής ανάπλασης). Το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί να είναι ο τελικός χρήστης των αθλητικών εγκαταστάσεων (πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου) δεν τον καθιστά «φορέα εκτέλεσης» του προγράμματος (…). Συνεπώς δεν απαιτείται η συνυπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού».

Ποια είναι η αντίδραση του Ερασιτέχνη; «Είναι προφανές τι παίζεται. Θα κινηθούμε νομικά», δήλωσε στην «Κ» ο αντιπρόεδρος του, κ. Τάκης Μαλακατές. Σημειώνεται, πάντως, ότι η «αποπομπή» του Ερασιτέχνη δεν επηρεάζει την κατασκευή των εγκαταστάσεων του στον Βοτανικό, απλώς τον θέτει εκτός της «ομάδας αποφάσεων», που έχει πλέον μόνο δύο μέλη…

Ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να «απομακρύνει» τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, θέτοντας ιδιοκτησιακό ζήτημα για το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος συμφωνεί ότι δεν απαιτείται η συναίνεση του για τη διπλή ανάπλαση.

GREEN  ZONE.gr

6 Σχόλια στο “Ποτε θα δωσουν εξηγησεις; Βωβος και ΠΑΕ πετουν εκτος τον Ερασιτέχνη!”

 1. dimitris131969 04/03/2012 στις 11:19 #

  Απλα αυτες τις μερες επιβεβαιωθηκε το πανηγυρι που ειχε στηθεί στο σωμα του συλλόγου για την ευχαριστηση των φιλων συμφερόντων.

  Κανεις δεν ενδιαφερθηκε και δεν ενδιαφερεται για το γηπεδο .Μονο γη κατακσευη του Mall να προχωρησει για να εξυπηρετησει τον φιλο απο το κολλέγιο, και φυσικά να ευχαριστησουμε τον φίλο μας από το ΜEGA και να του δωσουμε την κατασκευη του γηπέδου με κοστος 2,5 φορές επάνω.

  Για οσους καταλαβαιναν το τι παιζόταν τότε , τα εγραφαν και καποιοι με τις μασκες των αντικειμνικων κανανε πόλεμο πώς τάχα μμου η συμφωνία του Ιωάννη τοου εγγυητη ειναι προς όφελος της ομαδας.Τελικώς έστω και μετα από 4 χρονια όλοι κατάλαβαν ποιος ήταν και ειναι ο σκοπός.

  Η υπερχρεωση του συλλογου διαμεσω ζημιογωνων συμβασεων και κακων επιλογων για την ευχαριστηση των διαπλεκομένων και των γνωστων φίλων.

  Y.Γ Εκτός του κολλητου από το κολλεγιο και των λοιπών συγγενων και φίλων καλο ειναι να δωσουν εξηγησεις και παρα πολλοί φιλοι της ομάδας που πιστεψαν για τις αγαθές σκεψεις του εγγυητη εν ετη 2008.

  Καλημερα παικτάρες μου!!

  • Mike N. 04/03/2012 στις 14:01 #

   Έχεις δίκιο Δημήτρη…τώρα άρχισαν ΌΛΑ να ξεδιαλύνονται.Και είμαστε μονο στην αρχή.Καλημέρα παιχταρά!!

 2. NIKOS PATRA 04/03/2012 στις 16:29 #

  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΖΟΝΤΕ….
  ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ….ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ??? ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ 9/3…..
  ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑΣ….ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ?????
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ Ή ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΠΡΑΣΙΝΩΝ?????????????

  • fidelio verde 04/03/2012 στις 16:34 #

   ???? Βλέπεις κάποιο παιχνίδι? Απ το πρωί ως το βράδυ «παρακαλάμε» με οποιονδήποτε τρόπο να φύγει επιτέλους ο €γγυητής και η παρέα του, bob-ΟΛΑς, Βωβός, σιροπιαστοί και λοιπά βαρίδια του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ…
   Πού τα βλέπεις τα παιχνίδια?

 3. NIKOS PATRA 04/03/2012 στις 16:45 #

  ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ….ΟΧΙ ΤΩΡΑ!!! ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ 9/3 ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕΙΝΟΥΝ….
  ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ!!!!! ΕΧΟΥΜΕ – ΝΤΕΡΜΠΥ – Γ.Σ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ,ΟΧΙ ΤΩΡΑ!!!!

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: