About the Post

Author Information

Range Rover Evoque Convertible 2012: Και SUV και cabrio! (photos)

Range Rover Evoque Convertible 2012: Και SUV και cabrio!

Ο «ιός» των cabrio SUV μοιάζει να εξαπλώνεται ραγδαία, καθώς έπειτα από το παράδειγμα της Nissan η οποία λάνσαρε το πρώτο στην ουσία ανοιχτό SUV, το Murano Cross Cabriolet, αλλά και της Audi με το «ανοιχτό» Q5, η Land Rover παρουσίασε στο διαδίκτυο το Range Rover Evoque Convertible. Το Evoque Convertible θα κάνει και αυτό την επίσημη πρεμιέρα του στο Σαλόνι της Γενεύης σε λίγες μέρες.

Το βασισμένο στην 3θυρη έκδοση του μοντέλου Evoque Convertible, δείχνει εξίσου όμορφο και δυναμικό με τις κλειστές εκδόσεις ενώ διαθέτει την κλασική υφασμάτινη οροφή που αναδιπλώνεται στο πλαστικό κάλυμμα που βρίσκεται πίσω από τις πίσω θέσεις. Το πρωτότυπο, αν τελικά βγει στην παραγωγή θα εφοδιάζεται με τα ήδη γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου των 3θυρων και 5θυρων εκδόσεων με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς.

Ο επικεφαλής της Range Rover John Edwards δήλωσε: «Το Evoque Convertible Concept είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στην ιστορία του Evoque και διερευνά τη δυνατότητα να επεκταθεί περαιτέρω η γκάμα του δίνοντας στους υπάρχοντες πελάτες περισσότερες επιλογές με ταυτόχρονο άνοιγμα προς μια εντελώς νέα βάση πελατών», ενώ συμπλήρωσε «είναι συναρπαστικό να δείτε την απάντηση σε αυτό το concept, όπως έχουμε εκτιμήσει τις δυνατότητες για την οικοδόμηση στην εξαιρετική επιτυχία του Evoque μέχρι στιγμής».

Range Rover Evoque Convertible 2012: Και SUV και cabrio!

Παρά την «απουσία» της οροφής πάντως, μιλάμε για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό από σχεδιστικής απόψεως αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές δεν έχασε σε μεγάλο μαθμό τα χαρακτηριστικά των κλειστών εκδόσεων. Στο σύνολο, θετικά συνησφέρουν και οι εντυπωσιακές ζάντες των 21 ιντσών. Στον βασικό εξοπλισμό το πρωτότυπο διαθέτει το σύστημα Roll Over Protection System (ROPS), το οποίο προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος, ενώ διαθέσιμο θα είναι και το σύστημα Terrain Response στις τετρακίνητες εκδόσεις.

Η παραγωγή του ανοιχτού Evoque δεν έχει ακόμα αποφασιστεί από τη βρετανική φίρμα καθώς αναμένει να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού από το Σαλόνι της Γενεύης του 2012 αλλά και από το προσεχές Σαλόνι της Νέας Υόρκης τον Απρίλιο. Εξάλλου μία ανάλογη τακτική είχε ακολουθήσει η βρετανική φίρμα με την παρουσίαση των επίσης πρωτότυπων DC100, που ουσιαστικά θέλουν να μας προϊδεάσουν για το επόμενο Defender.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου