About the Post

Author Information

«Εβαλα κι εγω το χερακι μου»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μιλάει για τη μεταμόρφωση του Σιμάο και πιστεύει ότι τον βοηθήσαν οι συμβουλές του. «Μακάρι να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και να έρθω στη φιέστα».

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην «Πράσινη«:

«Γνώριζα ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στο πρωτάθλημα και τα πάει καλά. Αλλά αυτοί οι τρεις αγώνες στη σειρά θα είναι φυσικά πολύ σημαντικοί. Απίστευτο που είναι όπως ακριβώς και πέρυσι. Πιστεύω πως σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν και τον τελικό νικητή. Από τη στιγμή που είναι και στο ΟΑΚΑ, τότε τα παιδιά έχουν το μεγάλο προβάδισμα.

Αν τα πάρουν θα έχουν κάνει το σημαντικότερο βήμα για να πανηγυρίσουν στο τέλος. Η αυτοσυγκέντρωση παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτά τα μεγάλα ματς. Όπως και η αυτοπεποίθηση. Ξέρω ότι κάνουν μια εξαιρετική προσπάθεια και αυτή είναι η μεγάλη στιγμή για όλους. Είναι η ώρα τους. Η στιγμή να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι σαν να νιώθω τα συναισθήματά τους. Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουν».

Έχεις καθόλου εικόνα από το τι συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρακολουθείς την εξέλιξή του; «Μιλάω μία στο τόσο στο τηλέφωνο με κάποια παιδιά από την ομάδα και φίλους που έχω στην Ελλάδα ή μέσω διαδικτύου. Επίσης παρακολουθώ στο διαδίκτυο την πορεία του πρωταθλήματος και μαθαίνω τα αποτελέσματα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Παναθηναϊκό, μιας και τους ξέρω σχεδόν όλους εκεί. Έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το πρωτάθλημα και πραγματικά πιστεύω πως θα το καταφέρουν».

Τι σε κάνει να το πιστεύεις τόσο πολύ αυτό, από τη στιγμή που δεν έχεις συνολική εικόνα του πρωταθλήματος;«Γιατί ξέρω πολύ καλά την ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες. Έχουν χαρακτήρα νικητή. Και φυσικά μιλάμε για σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Λέτο, ο Κατσουράνης για παράδειγμα. Από τη στιγμή που σε αυτό το σημείο βρίσκονται μπροστά και ο Ολυμπιακός τους κυνηγάει έχουν κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα. Το μεγάλο άγχος το έχει ο αντίπαλος και το πιθανότερο είναι να υποπέσει αυτός πιο εύκολα στο λάθος. Δεν έχουν να φοβηθούν σε τίποτα ούτε την ΑΕΚ, ούτε τον ΠΑΟΚ, ούτε τον Ολυμπιακό».

Οι παίκτες είναι απλήρωτοι αρκετό καιρό, μπορεί αυτό να τους επηρεάσει σε αυτό το χρονικό σημείο; «Αυτό αποδεικνύει ότι έλεγα για τον χαρακτήρα των παικτών. Από τη στιγμή που τα έχουν καταφέρει μέχρι τώρα δεν νομίζω να παίξει ρόλο. Είμαι σίγουρος πως όλοι όσοι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό, παίκτες, προπονητές, ακόμα και τα άτομα που δουλεύουν στην Παιανία θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτό το κρίσιμο σημείο.

Σίγουρα βέβαια δεν είναι καλό αυτό για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Θα μπορούσε να κοστίσει υπό άλλες συνθήκες. Αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο της η ομάδα, γιατί είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Άλλωστε αν πάρουν το πρωτάθλημα θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο Champions League και μια καλή χρονιά σε αυτή τη διοργάνωση είναι ικανή να αλλάξει τα δεδομένα σε έναν σύλλογο».

Έζησες τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για σχεδόν ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό. Θεωρείς πως έχει συμβάλει κι αυτός στη φετινή προσπάθεια; «Φυσικά, δεν νομίζω ότι αμφιβάλει κανείς. Σε κάθε επιτυχία ο προπονητής έχει τη συμβολή του, όπως και σε κάθε αποτυχία την ευθύνη του. Ο κ. Φερέιρα είναι σημαντικός προπονητής στην Ευρώπη. Έχει πετύχει πολλά με την Πόρτο και στον Παναθηναϊκό έχει δουλέψει πολύ, ώστε να περάσει τη φιλοσοφία του. Έχει τον δικό του τρόπο και πήρα κι από αυτόν σημαντικά πράγματα, όπως από όλους τους προπονητές με τους οποίους δούλεψα».

Για τρία χρόνια είχες δίπλα σου τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά του στον Παναθηναϊκό. Πιστεύεις βοήθησες κι εσύ σε αυτή του την μεταμόρφωση αυτά τα χρόνια; «Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Ελπίζω πάντως να τον βοήθησα. Πάντα προσπαθούσα και στις προπονήσεις και στους αγώνες να του μιλάω και να του δίνω κατευθύνσεις. Ήμουν από την πρώτη στιγμή σίγουρος για τις δυνατότητές του και χαίρομαι που μου λέτε ότι έχει βελτιωθεί τόσο πολύ. Αλλά πιστεύω πως έχει κι άλλα περιθώρια. Είναι δυνατός, μαχητικός, του αρέσει αυτό που κάνει. Αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά θα πάει ακόμα καλύτερα. Απλά δεν πρέπει να επαναπαυτεί».

Τέλος, θα θέλαμε τις αναμνήσεις σου από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον κόσμο του, που ακόμα σε αναφέρει στις συζητήσεις του για την ομάδα… «Όλα είναι ακόμα τόσο φρέσκα στο μυαλό μου. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στον Παναθηναϊκό και έχω τρομερές αναμνήσεις, με κορυφαία φυσικά την κατάκτηση του νταμπλ. Ίσως να αξίζαμε και κάτι ακόμα. Και φυσικά μου λείπει ο κόσμος. Ήταν γεμάτοι εκπλήξεις κάθε φορά. Ειδικά οι μέρες πριν φύγω θα μείνουν για πάντα στο μυαλό και την καρδιά μου. Τους ευχαριστώ για αυτό και τους εύχομαι να ζήσουν μεγάλες χαρές με τον Παναθηναϊκό και φέτος και τα επόμενα χρόνια. Ελπίζω να είμαι στην Ελλάδα σύντομα να δω τα παιδιά από κοντά».

Ίσως και να πανηγυρίσεις μαζί τους τον φετινό τίτλο; «Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Μακάρι να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να είμαι εκεί. Αλλά και να μην είμαι θα το χαρώ το ίδιο. Σαν να το πήρα εγώ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου