About the Post

Author Information

»Αναλαμβανουμε την ευθυνη για ο,τι εχει συμβει»

akritidis

Ο Χρόνης Ακριτίδης και ο Τάκης Μαλακατές ανέλαβαν εξολοκλήρου τις ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο τμήμα βόλεϊ ανδρών. Βολές και κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα χρέη που υπάρχουν προς τον Ερασιτέχνη.

Πρώτος μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Τ. Μαλακατές, ο οποίος ανέφερε:

«Σας καλέσαμε σε αυτήν την συνέντευξη προκειμένου να αναλάβουμε τις ευθύνες που βαρύνουν αποκλειστικά τον φίλο μου το Χρόνη κι εμένα και επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά να σας παραθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα. Θέλω να τονίσω ότι ο πρόεδρος κος Αχιλλέας Μακρόπουλος με το ήθος και τη παιδεία που τον διακρίνει δεν ήθελε να παρέμβει περισσότερο παρακάμπτοντας την νόμιμη διοίκηση και δεν του αναλογεί καμία απολύτως ευθύνη για όσα έχουν συμβεί.

Η δική μου συμμετοχή που επίσης δεν είμαι μέλος της διοίκησης του ΤΑΑ έγινε επειδή μου ζήτησε ο Χρόνης να τον βοηθήσω όσο μπορώ και επειδή δεν μου είναι εύκολο να αρνούμαι να βοηθήσω από ένα σημείο και μετά συμμετείχα ενεργά σε όλες τις αποφάσεις.

Πριν δώσω το λόγο στον αρμόδιο να σας εξηγήσει το πως φτάσαμε ως εδώ θέλω να πω ότι οι παίκτες και ο προπονητής δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη για το τι θα συμβεί στο τέλος διότι τους ζητάμε να πετύχουν περισσότερα από ότι πραγματικά μπορούν.

Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για δυο ανθρώπους και πιο συγκεκριμένα για τον Σάκη Ψάρρα, ο οποίος κατά την προσωπική εκτίμηση είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη ευθύνη μαζί για το ότι φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για πιθανότητα υποβιβασμού της ομάδας και τον Σταθη Ντονά, οι οποίοι με τις ενέργειές τους δεν σεβάστηκαν την ιστορία και τα χρήματα που έλαβαν όσα χρόνια ήταν αθλητές του Παναθηναϊκού. Απλά να σας πω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί τους στην Α1 έχουν λάβει λιγότερα χρήματα από αυτούς.

Θέλω να ευχαριστήσω εν αντιθέσει πρώτα από όλα τον Σωτήρη Πανταλέων και ο λόγος είναι περιττός νομίζω να αναφερθεί.

Ο δεύτερος είναι ο Δημήτρης Καζάζης το πιο πρόσφατο μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας, ένας θαυμάσιος προπονητής ένας εξαιρετικός χαρακτήρας που σε λίγο χρονικό διάστημα αγάπησε πολύ περισσότερο την ομάδα από πολλούς γεννημένους Παναθηναϊκούς. Ο κ. Καζάζης αρχικά δέχτηκε να αναλάβει το δύσκολο έργο της σωτηρίας με πίστη ότι θα τα καταφέρει και όταν έγιναν όλα όσα έγιναν χωρίς καμία δική του ευθύνη έθεσε το καλό της ομάδας πάνω από την υστεροφημία του και παρέμεινε πραγματικός καπετάνιος».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΤΑΑ, Χρόνης Ακριτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε:

«Σκοπός της σημερινής συνέντευξης, είναι αποκλειστικά η ενημέρωση για την αποκατάσταση της «αλήθειας» για αναφορές σε θέματα του βόλεϊ ανδρών. Θα μου επιτρέψετε μια αναδρομή. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε διοίκηση πρωτοδικείου στα μέσα Αυγούστου . Το ΤΑΠ του ΠΑΟ, την περίοδο εκείνη δεν ΥΠΉΡΧΕ σαν σκέψη.

Αναλάβαμε να το οδηγήσουμε στην συμμετοχή του στο νέο πρωτάθλημα, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ, ότι θα ήταν συμμετοχή σωτηρίας και μόνο. (Θα μπορούσα, ιδιοτελώς σκεπτόμενος, να ζητήσω να ηγηθώ κάποιου άλλου τμήματος, εκ του ασφαλούς.)

Γνωρίζαμε ΟΛΟΙ τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Ερασιτέχνη και του ΤΑΠ. Οικονομική κατάσταση που δεν επέτρεπε, άλλη σκέψη, πέρα από τυπική συμμετοχή και αποπληρωμή χρεών. Χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από αστοχίες διαχείρισης την προηγούμενη Διετία- Τριετία, σε συνδυασμό με υποσχέσεις χρηματοδότησης, οι οποίες ποτέ δεν υλοποιήθηκαν

Στο συγκεκριμένο σημείο θα ήθελα να μείνω λίγο περισσότερο, μια και κάποιοι, επιλεκτικά μου καταλογίζουν ευθύνες. Το διάστημα από τα μέσα (Καλοκαίρι) 2009 ως το 2010, συμμετείχα στη διοίκηση του ΠΑΟ, από τη θέση του Γενικού Αρχηγού, εστιάζοντας περισσότερο στο μπάσκετ Γυναικών, ταυτόχρονα συμμετείχα και στην Τριμελή επιτροπή του ΤΑΠ (2009-10: Πρόεδρος Λιακόπουλος, Α’ αντιπρόεδρος Κων/νος Παναγούλιας και Β’ αντιπρόεδρος εγώ, με αποκλειστικό δικό μου στόχο την εύρεση στέγης (ΜΕΤΣ) λόγω της θέσης μου στο Δ. Αθηναίων, το οποίο και έγινε), και το 2010-11 ( Α΄ αντιπρόεδρος , ως το Δεκέμβριο 2010.)

Το σημειώνω Όχι για αποποιηθώ ευθυνών, αλλά για να αναλάβω αυτές που μου αντιστοιχούν, κυρίως ως μέλος του ΔΣ του ΠΑΟ, μια και αυτός ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, ήταν αρμόδιος για την κατανομή των χρημάτων στα τμήματα.

Επιστρέφοντας στη φετινή χρονιά, οι επιλογές που έγιναν ήταν οι εξής:

1. Σύσταση ομάδας με δεδομένη τη χρονική στιγμή, μη διαθεσιμότητα Ελλήνων παικτών.

2. Προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου, με γνώμονα την αποπληρωμή των χρεών ΠΡΩΤΑ.

3. Ανανέωση της ομάδας (αναγκαστική σε πολλές περιπτώσεις) με προοπτική τριετίας.

4. Ανανέωση συμβολαίων, παλαιών παικτών , όσων ΗΘΕΛΑΝ να παραμείνουν και να δεχθούν τα νέα μειωμένα συμβόλαια., γνωρίζοντας ΑΠΟΛΥΤΑ την κατάσταση της ομάδος.

5. Πρόσληψη προπονητή ικανού να ανταποκριθεί στα δεδομένα της ομάδας. 6. Σεβασμό στην ιστορία της ομάδος, χωρίς εκπτώσεις και εκβιασμούς, με κόστος ενδεχομένως στους διοικούντες, αλλά είχαμε αποφασίσει να το αναλάβουμε.

Με τα κριτήρια αυτά, προσελήφθη ο Νίκος Μπουτσουρής, ανανέωσαν τα συμβόλαια τους οι Πανταλέων, Ψάρρας και Ντονάς, αποκτήθηκαν οι Ξένοι παίκτες μα και οι Έλληνες. ΟΛΟΙ μετά από εισήγηση του προπονητή και με δεδομένη τη χρονική στιγμή.

Ο πρώτος ξένος ήρθε τέλη Σεπτεμβρίου, ο δε τρίτος Σαρατσένι, συμμετείχε στον τρίτο αγώνα της ομάδος. Οικονομικά πολύ σύντομα αναφέρω: ο Προϋπολογισμός του ΤΑΠ είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου. Η συμμετοχή του Ερασιτέχνη ΠΑΟ ΑΟ δε θα ξεπεράσει τις 120.000 € και είναι απόλυτα ισοσκελισμένος. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από χορηγίες κλπ.

Το δε σύνολο του είναι περίπου στο 1/5 της περσινής περιόδου. Παραμονές δε της έναρξης του πρωταθλήματος (κυριολεκτικά μια μέρα πριν) αναγκάστηκε το ΤΑΠ να εκχωρήσει έσοδα από τη χορηγία του ΟΠΑΠ ( τα μισά περίπου) για αποπληρωμή ΠΑΛΑΙΩΝ χρεών. Χρήματα δηλαδή της τρέχουσας χρονιάς καταβλήθηκαν και καταβάλλονται σε αποπληρωμή παλαιών οφειλών.

Να σημειωθούν εδώ:

1. Οι δηλώσεις ΟΛΩΝ μας ότι στόχος είναι η διατήρηση της ομάδος σε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα, η οποία φαινόταν τουλάχιστον εξασφαλισμένη.

2. Η αμέριστη στήριξη των παλαιών παικτών στην προσπάθεια αυτή «βάζοντας πλάτη…» κλπ.

Για να μην κουραζόμαστε με πολλές λεπτομέρειες, Σήμερα καταλήξαμε:

1. Η ομάδα να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική κατάσταση.

2. Τα οικονομικά της ομάδος να παρουσιάζουν σημαντική υστέρηση (κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει την ΠΑΕ και την ΚΑΕ). Αποτέλεσμα, ουσιαστικά να έχουν καταβληθεί στο τμήμα από τον ερασιτέχνη, χρήματα λιγότερα από 30.000€.

Έστω και έτσι, οι καθυστερήσεις πληρωμών να μη ξεπερνούν τους δυο μήνες, κυρίως χάρη και στη βοήθεια του κου Σταθοκωστόπουλου και μελών της διοίκησης του ΑΟ.

3. Προχωρήσαμε στη αντικατάσταση του Προπονητή (μετά από διερεύνηση όλων των διαθέσιμων λύσεων), διαπιστώνοντας αστοχίες της διοίκησης στη διαχείριση της ομάδας και με στόχο την αλλαγή της καθημερινότητας στην λειτουργία της.

4. Η ομάδα να έχει δεχθεί απανωτά πλήγματα από «δικά» της παιδιά. Οι οποίοι παίκτες ΟΛΟΙ τους αποχώρησαν οι περισσότεροι εκβιαστικά:

Α) Μετά την πρώτη νίκη της ομάδος, στον αγωνιστικό χώρο, ο πασσαδόρος της ομάδος έθεσε θέμα μεταγραφής του στον Ηρακλή. Χωρίς να υπάρχει καμία οικονομική οφειλή για την τρέχουσα περίοδο.

Γνωρίζοντας ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και αποδεχόμενος από την ΑΡΧΗ τους όρους και την κατάσταση της ομάδος. Κατάφερε δε να αναστατώσει την ομάδα. Όταν αυτή συνήλθε, ήρθε και το δεύτερο πλήγμα από τον ίδιο παίκτη ζητώντας την αποχώρηση του, μια εβδομάδα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Β) Παραμονές του κρισιμότατου αγώνα με τον ΑΡΗ και μετά από τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό (210-1-2012), ο αθλητής Ντονάς δηλώνει ότι θα απέχει από της εκδηλώσεις της ομάδος, γιατί του χρωστά χρήματα (περίπου 2,5 μισθούς) και ταυτόχρονα η ομάδα αλλάζει ξένους παίκτες. Μετά την πάροδο 20 ημερών, κρίνει ότι θέλει να ξαναγυρίσει στην ομάδα και ενδεχομένως μετά από λίγο να ξανά απέχει.

Οι Δυο παίκτες, με την ψήφιση του νέου νόμου, κατέθεσαν προσφυγή στην κρίσιμη αυτή καμπή του πρωταθλήματος κατά του ΤΑΠ, μη περιμένοντας τουλάχιστον την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, μέσα σε ΕΝΑ μήνα από σήμερα.

Γ) Παραμονή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ και ΜΙΑ ημέρα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ο αθλητής Στοϊκοβιτς εκβιαστικά απαιτεί τη άμεση πληρωμή, του μήνα που έτρεχε (δεν υπήρχε οφειλή) για να συμμετάσχει στον αγώνα, πληρώθηκε. Ένα μήνα μετά επανήλθε, απαιτώντας να πληρωθεί Δευτέρα και όχι Τετάρτη. Η διοίκηση δεν υπέκυψε, δήλωσε παρουσία όλων των παικτών, οτι οι πληρωμές θα είναι ταυτόχρονα σε όλους και αυτός αποχώρησε «κρυφά» για το Λίβανο.

Δ) Παραμονές του Αγώνα με τον Άρη αποχώρησαν από τη ομάδα και οι Κοτσολιάνος – Ζουπάνη. Αθλητές του beach volley, με την αιτιολογία, οτι προτεραιότητά τους ήταν η άμμος και όχι η σάλα (Δηλαδή ο Παναθηναϊκός)

Θα μπορούσα να απαριθμώ προβλήματα, αλλά σκοπός σήμερα είναι να καταλάβουν όλοι οι Παναθηναϊκοί ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια εξορθολογισμού, οικονομικού και διοικητικού του ΤΑΠ.

Σκοπός μας είναι να παραδώσουμε στον όποιο επενδυτή ομάδα με υγιή χαρακτηριστικά, με αρχές και σεβασμό στον Παναθηναϊκό και στον κόσμο του.

Είναι περισσότερο από εμφανές, ότι το κατεστημένο δεν πρόκειται εύκολα να παραδοθεί. Αλλά να είστε σίγουροι, ότι εμείς όλοι έχουμε μεγαλύτερες αντοχές γιατί πάνω από όλα βάζουμε την ομάδα και τίποτε άλλο. Λάθη και σφάλματα είναι σίγουρο ότι έγιναν και ενδεχομένως να γίνουν. Να είστε όμως βέβαιοι, ότι αυτά έγιναν λόγω πίεσης χρόνου και οικονομικής στενότητας, μα σίγουρα δεν έγιναν από δόλο. Η εύκολη λύση θα ήταν η αποχώρηση.

ΟΧΙ αυτή η σκέψη, όσο έρχονται τα δύσκολα, τόσο περισσότερο απομακρύνεται. Τον αγώνα θα το δώσουμε ΟΡΘΙΟΙ, κόντρα στη μιζέρια και κακοδαιμονία. Μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει το δικαίωμα να μας κατακρίνει και να μας αποβάλλει. Και μόνο αν ο Σύλλογος στηριχθεί στον κόσμο του δε θα έχει ανάγκη από σωτήρες και «Παναθηναϊκάρες». Παναθηναϊκοί είναι αυτοί που κατέθεσαν την περιουσία τους, τη ζωή τους, τη διασκέδαση τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, τα όνειρα τους για το Παναθηναϊκό και κανένας άλλος».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο, Αχιλλέας Μακρόπουλος έκανε έκκληση για βοήθεια και συμπαράσταση στο έργο του:

«Προχωρήσαμε με τις ίδιες αποκλειστικές δικές μας δυνάμεις. Νομίζω ότι η σημερινή διοίκηση δεν είχε τα μέσα που μας είχαν υποσχεθεί τόσοι και τόσοι και καταλήξαμε μόνο με ατομικές προσπάθειες. Νομίζετε ότι δεν θέλαμε το βόλεϊ των ανδρών; Δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω δεν έχω βοηθό δεν έχω συμπαραστάτες. Σηκώνω τη σημαία. Δεν μπορώ μόνος μου. Από τι πόρους μπορούν να καλυφθούν αυτά; Δυο πηγές εσόδων έχουμε. Την ΠΑΕ και την ΚΑΕ.

Ελάτε να δείτε τι έχουμε εισπράξει φέτος. Εντούτοις κρατήσαμε μέχρι και την τελευταία στιγμή. Κι εγώ έχω τις ευθύνες μαζί με τους κυρίους αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα. Στα τεχνικά είναι άλλοι υπεύθυνοι. Ο παράγων είναι το χρήμα. Βλέπω συμβόλαια παρελθόντων ετών και απορώ με τι έσοδα θα εκπλήρωναν αυτές τις υποχρεώσεις; Έχουμε τις ευθύνες αλλά έχουμε και τις δικαιολογίες μας. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Ξέρετε τι υποχρεώσεις έχουμε αναλάβει; Παλαιών ετών εννοώ. Για υπολογίστε; Φέτος δεν χρωστάμε. Κάναμε έναν μεγάλο αγώνα. Δεν μπορώ να ηγηθώ εγώ πλέον. Το δηλώνω σήμερα, αν δεν έχω συμπαράσταση».

Στη συνέχεια δέχτηκαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ποια είναι τα λάθη που έγιναν;

«Μόνο όποιος δουλεύει δεν κάνει λάθη. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερες επιλογές ξένων το καλοκαίρι. Λάθη έγιναν και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες γιατί όταν η ομάδα βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται σήμερα, αυτό δεν έγινε ως δια μαγείας. Κάποιος φταίει και φταίει η διοίκηση. Θα μπορούσαμε να ψάξουμε περισσότερο στην αγορά αλλά δεν υπήρχε χρόνος. Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχαν για παράδειγμα Έλληνες ακραίοι στην αγορά. Όποια λάθη και να έγιναν τα αναλαμβάνει η διοίκηση».

Πόσο είναι το χρέος του ΤΑΑ Παναθηναϊκός και αν έχει εξοφληθεί κάποιο κομμάτι.

«Το χρέος του ΤΑΑ αγγίζει το ένα εκατομμύριο. Όταν ξεκινήσαμε προσπαθήσαμε να αποπληρωθεί ένα μέρος του. Για παράδειγμα είχαμε πει με τον πρόεδρο πως τα μισά χρήματα από τα έσοδα από τι ενοίκιο της Λεωφόρου θα πήγαιναν εκεί. Ήδη έχουν αποπληρωθεί τα χρήματα των Ερπ, Αντράε και Γκέριτς. Σε αυτό να προσθέσετε ότι οι 100.000 που είναι η επιχορήγηση όλα τα χρήματα θα πήγαιναν σε αποπληρωμή των χρεών».

Πιστεύετε ότι αν είχατε περισσότερο χρόνο θα μπορούσατε να είχατε κάνει καλύτερες επιλογές;

«Θεωρώ πως ναι. Όταν πιέζεσαι χρονικά και υπάρχουν αυτά τα οικονομικά προβλήματα κάνεις και λάθος επιλογές. Πληρώνεις παραπάνω λεφτά σε παίκτες που αξίζουν λιγότερα. Πάρα πολλοί θα ήθελαν να παίξουν στον Παναθηναϊκό. Αν δείτε τα οικονομικά άλλων ομάδων σε σχέση με τις φετινές πληρωμές θα δείτε ότι είμαστε κάπου στη μέση».

Ποιος είναι ο λόγος που έγινε αυτή η συνέντευξη Τύπου;

«Έπρεπε κάποια στιγμή να ειπωθούν κάποια πράγματα. Τοσο καιρό δεν μιλάμε. Γράφτηκε ότι κάποιοι έδιωξαν αθλητές κάτι που δεν είναι αλήθεια. Κανέναν δεν διώξαμε.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Ξέρουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως υποχείριο κανενός δεν θα γίνει ο Παναθηναϊκός. Όσο και να εκβιάζουν, όσο και να μας πιέζουν. Η εύκολη λύση θα ήταν να τα παρατήσουμε. Αυτό θα ήταν λιποταξία κατά την άποψή μου.

Νιώσαμε την ανάγκη να πούμε αυτά που έπρεπε. Η ευθύνη βαραίνει όλους. Όσοι συμμετείχαν σε αυτή την ομάδα ήξεραν από την αρχή όλα τα δεδομένα. Ότι κάποιοι πήδηξαν από το καράβι αποτελεί πρόβλημα.

Έχετε δηλώσει πως υπάρχουν άνθρωποι μέσα από τον Ερασιτέχνη που έκαναν ενέργειες που δεν έπρεπε να γίνουν.

«Δεν είπα κάτι τέτοιο. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που ονειρευόμαστε».

Θα υπάρχουν παράγοντες που θα στηρίξουν τον Παναθηναϊκό ακόμα και στην Α2;

«Εμείς θα είμαστε εδώ. Εάν θέλει κάποιος να έρθει πολύ ευχαρίστως. Δεν είμαι εδώ για την καρέκλα. Διαλέξαμε το χειρότερο κομμάτι. Δεν με έβαλαν εδώ, το διάλεξα εγώ. Ο Παναθηναϊκός από τις μεγάλες στιγμές επί ημερών Σταθοκωστόπουλο και Θανάση έφτασε στην απαξίωση του καλοκαιριού. Δεν βάλαμε στόχο πάρουμε το πρωτάθλημα. Θεωρούσαμε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε αλλά δυστυχώς αποτύχαμε»

Αν παρέμεναν οι παίκτες ο Παναθηναϊκός θα έπαιζε πλέι άουτ;

«Η φετινή διοίκηση κατέβασε τους προϋπολογισμούς. Όλοι οι προϋπολογισμοί θα πληρωνόντουσαν στο ακέραιο αν η ΠΑΕ ήταν εντάξει απέναντί μας. Είναι απαράδεκτο να έχουμε γίνει ζητιάνοι. Όλοι οι παίκτες θα ήταν πληρωμένοι και ένα σεβαστό ποσό θα είχε πάει στην αποπληρωμή των χρεών. Να υπάρχουν εκκαθαρίσεις της τάξεως των 7.000 ευρώ απλήρωτες. Να υπάρχει αίτημα να μας δώσουν πόσα διαρκείας έχουν πουλήσει και σε τι αξία για να δούμε εάν τα χρήματα είναι σωστά η λάθος. Δεν έχουμε λάβει απάντηση ακόμα»

Τι κάνατε για αυτό;

«Στείλαμε έγγραφο. Πρώτα ξεκινάς αυτά που ζητάς μέσα από θεσμούς. Πιστεύουμε ότι είμαστε μια οικογένεια»

Ποιο είναι το πλάνο που έχετε;

«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μια ανανέωση στην ομάδα. Δυστυχώς είδαμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως έπρεπε. Η ομάδα ήθελε ένα σοκ. Το πλάνο που έχουμε είναι η ομάδα να στηριχτεί σε δικού της πόρους, θα εξυγιανθεί οικονομικά, θα είναι φερέγγυα στους παίκτες της και το όνειρό μου είναι ο Παναθηναϊκός να γίνει Πρωταθλητής στους Εφήβους»

Το μπάτζετ φέτος ποιο είναι;

«Το αγωνιστικό είναι περίπου στις 170.000, ενώ το συνολικό περίπου 280.000. Να πούμε ότι αρχικά ήταν 320.000»

Ποιοι ευθύνονται για τα χρέη και ποιοι ήταν εκείνοι που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους για βοήθεια;

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουν φαγωθεί λεφτά. Έγιναν άστοχες επιλογές. Όσοι ήταν στο Δ.Σ. έχουν ευθύνες, μαζί και εγώ. Δεν μπορώ να απαντήσω εξ’ ονόματος του Ερασιτέχνη για το εάν θα κινηθούμε νομικά»

Σε περίπτωση που η ομάδα πέσει στην Α2 θα μείνει ο Δημήτρης Καζάζης;

«Είναι μέσα στις προθέσεις μας. Δεν έχουμε συζητήσει μαζί του αλλά θέλουμε να παραμείνει».

Να επανέρθουμε λίγο στο θέμα που είπαμε πριν. Πως γίνεται αυτός ο άνθρωπος που έφερε το χρέος εκεί πως είναι αυτός ο άνθρωπος στον Ερασιτέχνη;

«Να αποταθείτε στην πλευρά που τον έβαλε. Μην επεκταθούμε. Καλώς ή κακώς η κεντρική διαχείριση των χρημάτων δεν γινόταν μέσα από το ΤΑΑ, αλλά μέσα από τον Ερασιτέχνη. Κακώς κατά εμένα».

Τα χρέη εάν η ομάδα πέσει στην Α2 σβήνονται;

«Όχι δεν σβήνονται».

Ένα συγγνώμη σε κάποιον θα πείτε;

«Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τη διοίκηση. Είμαστε ανοικτοί στο να μας κριτικάρει όποιος θέλει. Δεν βάλαμε το πιστόλι σε κανενός το κεφάλι. Θεωρώ ότι όλοι αυτοί που τους δόξασε ο Παναθηναϊκός οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί.

Τώρα σε ότι αφορά τα «ευχαριστώ» και τα «συγγνώμη». Πρέπει να πούμε ένα ευχαριστώ στον Ρούλη Αγραπιδάκη που τρέχει για όλα, την Πέννυ Ροντογιάννη γιατί είναι όλη μέρα εδώ και στις διακοπές της της στέλνω μηνύματα και το προσωπικό, όπως τον Δημήτρη Μιχαλόπουλο.

Σε όλους αυτούς οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους σεβόμαστε. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα και εκ του αποτελέσματος δεν έχουμε πετύχει αυτά που είχαμε να κάνουμε. Τη συγγνώμη θα την πούμε στον κόσμο».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: