About the Post

Author Information

Οι επομενες κινησεις του «Βγενο»

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύτιμο χρόνο από την UEFA μέχρι την 31η Μαρτίου, εντούτοις ο κίνδυνος της μη συμμετοχής του στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου (και κατ’ επέκταση ακόμη και της αδειοδότησής του για το επόμενο πρωτάθλημα) παραμένει ορατός, εάν στα ταμεία της ΠΑΕ δεν μπουν άμεσα χρήματα, προκειμένου οι «πράσινοι» να αρχίσουν να τακτοποιούν τις περσινές και τις φετινές οφειλές τους.

Τα χρονικά περιθώρια λοιπόν για το «τριφύλλι» αρχίζουν να στενεύουν και άπαντες περιμένουν τις επόμενες κινήσεις των μετόχων του κι εν προκειμένω των Ανδρέα Βγενόπουλου (πρωτίστως) και Αδαμάντιου Πολέμη (δευτερευόντως), οι οποίοι έχουν αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν χρήματα και λύσεις για τον Παναθηναϊκό.

Μετά την απολογία του «τριφυλλιού» στην Πειθαρχική Επιτροπή και την «κίτρινη κάρτα» που βγήκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ο «Βγενό» έχει αρχίσει «αθόρυβα» μία σειρά από κινήσεις (πρόθεσή του είναι να μείνουν οι επαφές του όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται από τα φώτα της δημοσιότητας), ούτως ώστε να βρεθούν τα λεφτά που απαιτούνται για να φανεί συνεπής ο Παναθηναϊκός στις οικονομικές υποχρεώσεις του μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

1.Ο «Mr. MIG» έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με ανθρώπους εκτός της πρώην ΠΕΚ (και ένα δύο πρόσωπα που ήταν μαζί του στην ΠΕΚ) προκειμένου να βρουν τρόπους οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας. Είναι δεδομένο πως τη δεδομένη χρονική στιγμή ουδείς (πλην Βγενόπουλου και Πολέμη) επιθυμεί να μπει στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, παίρνοντας μετοχές του Παναθηναϊκού. Οπερ σημαίνει πως αναζητούνται άλλες «φόρμουλες» (ακόμη και χορηγίες) για να μπουν λεφτά στην ομάδα.

2. Το ενδεχόμενο του δανείου παραμένει ανοικτό. Οπως έχουμε επισημάνει, οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Αδαμάντιος Πολέμης για τραπεζικό δανεισμό συγκεντρώνουν πολλές δυσκολίες, εντούτοις το εγχείρημα δεν έχει εγκαταλειφθεί. Κι ακόμη κι αν μπορέσει τελικά ο Ελληνας εφοπλιστής να το βγάλει, θα γίνει μία συνολική προσπάθεια για άλλο δάνειο, με άλλες προϋποθέσεις και όρους και πιθανώς με περισσότερους εγγυητές.

3. Επιπλέον, στο μυαλό του Βγενόπουλου κερδίζει ολοένα και περισσότερους πόντους η σκέψη για επαναπροσέγγιση της πλευράς Βαρδινογιάννη, προκειμένου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν, με τους δικηγόρους τους αυτήν τη φορά, το θέμα της ΓΗΠΕΛ. Να γίνει δηλαδή μία κίνηση καλής θέλησης και από τους δύο κύριους μετόχους της ΠΑΕ σε ήπιους τόνους, μακριά από τις ακρότητες και τις «φωνές» του περασμένου Σεπτέμβρη, για να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο βασικό σημείο τριβής τους. Εάν αυτό συμβεί, ο «Βγενό» -όπως έχει ξεκαθαρίσει και στην επιστολή που έστειλε στις 18 Ιανουαρίου στον Δημήτρη Γόντικα- σκοπεύει να ηγηθεί (κι ενδεχομένως να εγγυηθεί) της προσπάθειας να βρεθούν και τα 15 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το «κλίμα» που βγαίνει από πολλούς μετόχους της «πράσινης» ΠΑΕ είναι πως άπαντες θα πρέπει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να πάνε όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι γίνεται στην ΓΣ της 9ης Μαρτίου. Και υπ’ αυτό το πρίσμα θα προχωρήσουν και όλες οι επαφές που θα ακολουθήσουν στις επόμενες δώδεκα -καθοριστικές για το μέλλον της ομάδας- ημέρες…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: