About the Post

Author Information

Manager at http://www.panathinaikoskosmos.com/ en https://www.panathinaikoskosmos.wordpress.com/

«Του κουτ(ι)ου τα παραμυθια» και ο ρoλος των media

Μισό χρόνο κράτησε το αραβικό παραμύθι του Τσάκα και των ΜΜΕ και το GreenZone.gr σας το παρουσιάζει βήμα βήμα.

Μετά το πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, που αφορούσε τα μεταγραφικά παραμύθια του Τσάκα, των εφημεριδογράφων, των ραδιοφώνων και των αθλητικών ιστοσελίδων (Οι παραμυθένιες μεταγραφές του Τσάκα και των… απίθανων ΜΜΕ) ήρθε η ώρα για το δεύτερο μέρος. Θυμηθείτε παρέα με το Greenzone πώς ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε και ποιοι συντηρούσαν μία ιστορία που μόνο ζημιογόνα αποδείχθηκε για τον Παναθηναϊκό.

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι…

8 Σεπτεμβρίου…
Με σιγουριά πως η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου θα είναι αρνητική μετά το «παρκάρισμα» των μετοχών του Τζίγγερ, εμφανίστηκε ο αθλητικός Τύπος, με μπροστάρη την –κάποτε- ενημερωμένη «Εξέδρα». Έπεσε αρκετά έξω καθώς ο «Βγενό» κατέθεσε πρόταση, υπό ορισμένους όμως όρους, για την απόκτηση του 54,7%  της ΠΑΕ.

Η εφημερίδα… όλων των Παναθηναϊκών, αναρωτιέται αν ο Βγενόπουλος αντέχει την αλήθεια. Ποια αλήθεια, όμως, είναι το ζητούμενο. Την αλήθεια της ΓΗΠΕΛ ή του πρίγκιπα που εμφανίστηκε ως μεσσίας και απάλλαξε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για 6 μήνες από μία ξεκάθαρη απάντηση;
13 Σεπτεμβρίου, μετά τη συνέντευξη του Βγενόπουλου στο Πεντελικόν…Η “Goal” (ιδιοκτησίας Μπόμπολα) προτείνει να αφήσουν τα λόγια και να «βάλουν το χρήμα». Τόσο απλά. Λογικό, αφού τον εκδότη της εφημερίδας τον συμφέρει να… αφήσουν τα λόγια, γιατί αναπόφευκτα η κουβέντα πηγαίνει και στις συμβάσεις της ΠΑΕ για το γήπεδο. Είναι εντυπωσιακό πως όταν πρόκειται για τον «Βγενό» τα λόγια είναι περιττά, όταν όμως πρόκειται για Άραβες μπορούμε να περιμένουμε μισό χρόνο!

Η «Πράσινη», από την άλλη, που τόσο επικριτική στάση είχε απέναντι στον Ανδρέα Βγενόπουλο, εδώ και δύο χρόνια, ξαφνικά εμφανίζεται με το εμφατικό «ΝΑΙ, όλοι πλάτη για την Πανάθα» και με ανακοίνωση στήριξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τα πλάνα του “Mr. Mig”. Εντυπωσιακή αν μη τι άλλο η στροφή της εφημερίδας. Φυσικά όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί, ως διά μαγείας, ο σωτήρας Τσάκας και ο κροίσος Σουλτάν.

15 Σεπτεμβρίου: «Όχι Ανδρέα δεν έχεις δικαίωμα να κάνεις πίσω» φωνάζει η «Πράσινη» που τονίζει πως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο σημείο μηδέν. Αποκρυπτογράφηση: «Βγενόπουλε απάλλαξε τον Τζίγγερ από τις μετοχές του και ας υποθηκεύσεις το μέλλον της ΠΑΕ σε μεγαλοκατασκευαστές εφ’ όρου ζωής»

16 Σεπτεμβρίου: «…και το παραμύθι τελειώνει» γράφει η “Goal” (ιδιοκτησίας Μπόμπολα) μετά τους 5 όρους του Βγενόπουλου. Κρατήστε τη λέξη παραμύθι. Θα την χρειαστούμε όταν θα παρατηρήσουμε τη στάση της εφημερίδας όταν εμφανιστεί ο μεγιστάνας Σουλτάν.

Παράλληλα, η εφημερίδα… όλων των Παναθηναϊκών θέτει τελεσίγραφο στον «Βγενό» ως απάντηση στους 5 όρους του. «Ναι ή όχι»! Μένει να δούμε αν θα δείξει την ίδια έλλειψη υπομονής με τους πρίγκιπες, τις πριγκηπέσες και τους… βασιλείς της Σαουδικής Αραβίας.

20 Σεπτεμβρίου: Ο Λόρενς… Τσάκας, το ταξί και η εκτόξευση

Καλώς τα παιδιά, 3-0. Ο «Λόρενς της Παιανίας» εμφανίζεται με γιαλάκι Oakley, κατεβαίνει από το… ταξί και ζητάει τον Παναθηναϊκό. 220 εκατ. ευρώ και γήπεδο. Πανζουρλισμός! Ποιος Βγενόπουλος; Αυτή είναι πρόταση!
Συμπτωματικά, λίγες ώρες νωρίτερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε ξεκαθαρίσει πως μπορούν να ξεπεραστούν όλοι οι όροι του πλην τον σημαντικότερο, δηλαδή της ΓΗΠΕΛ.

Η «Πράσινη» τονίζει πως «όποιος παίζει κάηκε». Και εκεί που νομίζαμε πως αναφέρεται στις αστείες προτάσεις και τους Άραβες, σημειώνει με μικρότερα γράμματα πως αυτός που παίζει… σκάκι είναι ο Βγενόπουλος (την ώρα μάλιστα που ο «παμπλουτος σουλτάνος θέλει το 54,7% του Παναθηναϊκού)…

Την ίδια μέρα, η άλλη «πράσινη» εφημερίδα, η “Derby” ενημερώνει πως στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει η κρίσιμη Γ.Σ. με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ (χωρίς βέβαια να έχει υλοποιηθεί ποτέ κάτι τέτοιο). «Εταιρία μαμούθ κρύβεται πίσω από τον πρίγκιπα» μαθαίνουμε από το πρωτοσελιδό της. Αυτό που δεν μάθαμε ποτέ είναι για ποιο λόγο δεν δημοσιεύθηκε ποτέ το όνομα της εταιρίας.

23 Σεπτεμβρίου: Ζήτω! «Πρίγκιπας… υπάρχει»

 

(Μα καλά, αφού τον ξεσκόνισαν τον πρίγκιπα πώς και δεν κατάφεραν να δουν την πραγματική οικονομική του επιφάνεια;)

Πολύ έξυπνο το παιχνίδι που στήθηκε. Μικροί στόχοι, που κρατάνε εβδομάδες ή ακόμα και μήνες και έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνουν την ουσία που είναι μία, δηλαδή να μπουν τα χρήματα στον Παναθηναϊκό.

* Πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθεί πως… υπάρχει ο πρίγκιπας. Άντε να σταλεί η ταυτότητα, το διαβατήριο, το γνήσιο της υπογραφής. Χρόνος πεταμένος στα σκουπίδια.
* Μετά να επιβεβαιωθεί πως θέλει πράγματι τον Παναθηναϊκό. Έξτρα χρόνος…
* Μετά πρέπει να υπογραφούν προσύμφωνα, ασήμαντα χαρτιά. Για μία απλή, τυπική διαδικασία, περνάνε οι εβδομάδες, με τους «πιστούς» να τρώνε τα νύχια τους από την αγωνία και να βαράνε παλαμάκια μόλις υπογραφεί το περίφημο MoU. Τα λεφτά όμως; Πού είναι τα λεφτά;
* Κάθε πράγμα στον καιρό του. Πρέπει να γίνει έλεγχος στην ΠΑΕ… Τι αγοράζουμε; Φασόλια;Άλλες σκόρπιες εβδομάδες, όλα αυτά με την έγκριση του μεγαλο

μέτοχου Γιάννη Βαρδινογιάννη.

* Τα λεφτά θα μπουν; Δεν θα βάλουμε τα λεφτά αλλά θα σας τα δείξουμε πως τα έχουμε…Παράνοια! Και αντί να τους κλείσει την πόρτα στα μούτρα περιμένει. Και ο χρόνος κυλάει… Και ούτε καν να δείξουν πως έχουν την οικονομική δυνατότητα καταφέρνουν.
* Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο… δικός μας ο Παναθηναϊκός. Τέλη του 2011 θα έχει ψηφιστεί. Φυσικά, όλοι γνώριζαν πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Ο Δεκέμβριος του ’11 έγινε αρχές του 2012 και εννοείται πως στη συνέχεια έγινε Φεβρουάριος (έπρεπε να ξεπεραστεί και το εμπόδιο της μεταγραφικής περιόδου… αλλιώς την κάτσαμε με όσα αστεία είχαμε υποσχεθεί).
* Ψηφίστηκε και ο νόμος αλλά οι πρίγκιπες, οι πριγκίπισσες, τα fund και όλοι αυτοί είναι α-fund-οι. Αυτοί που δεν είναι άφαντοι είναι οι άνθρωποι της UEFA που ετοιμάζονται να ρίξουν βαριά καμπάνα – αποκλεισμού στο Παναθηναϊκό. Και σε όλη αυτή την κατάντια συνετέλεσε ο αθλητικός (και μη) Τύπος που συντηρούσε και κρατούσε ζωντανό αυτό το παραμύθι.

Τέλος η παρένθεση, πάμε παρακάτω…

26 Σεπτεμβρίου: Αυτός έρχεται αλλά εμείς ακόμα τον περιμένουμε…
Αποκλειστικότητα της «πράσινης»: ο πρίγκιπας έρχεται και θα μοιράσει μάλιστα στα ΜΜΕ δήλωση-αποκάλυψη (!).

27 Σεπτεμβρίου: Η εφημερίδα του Μπόμπολα ενημερώνει το κοινό της πως το πράγμα «τώρα… ΣΟΒΑΡΕΨΕ». Ο πρίγκιπας Σουλτάν, γράφει στην πρώτη σελίδα πως φάνηκε συνεπής, στέλνοντας το πληρεξούσιο και την… «ξεκάθαρα δήλωση ενδιαφέροντος».

28 Σεπτεμβρίου: Ευτυχώς ο Σουλτάν είναι εδώ! Όχι σαν τους αναξιόπιστους που δεν ξέρουν τι θέλουν… Η ομοιότητα των δύο «πράσινων» εφημερίδων κρίνεται ως… συμπτωματική.

«Με πράξεις μιλάει ο πρίγκιπας» (!!!) σύμφωνα με την «Πράσινη» και φυσικά μεγαλώνει το ερωτηματικό στο μυαλό των αναγνωστών.

29 Σεπτεμβρίου: Τι κοινό έχει η «Πράσινη» με τον Μπουρούση;
«Τελειώνουμε σε 10 μέρες», δηλαδή στις 9 Οκτωβρίου… Αυτές τις 10 μέρες τις ακούσαμε και τις διαβάσαμε γύρω στις 10 φορές…


30 Σεπτεμβρίου: «Αντίο Ανδρέα»… Η «Πράσινη» αποχαιρετά τον Βγενόπουλο επειδή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αρνείται να δώσει απαντήσεις για την ΓΗΠΕΛ και τις συμβάσεις της ΠΑΕ. Ξεχωρίζουμε το δακρύβρεχτο: «Ενώ μπορούσες να είσαι ο αρχάγγελος των ονείρων μας, εσύ επέλεξες να γίνεις νεκροθάφτης της ελπίδας μας». 31 Σεπτεμβρίου: Στα χέρια πιάστηκαν οι Άραβες και ποιος τους χωρίζει τώρα. Ο Τσάκας κόβει εισιτήρια στη γραμμή αναμονής. «Όλοι θα πάρετε» φωνάζει. Νέα εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον Παναθηναϊκό από Αραβικό fund. Ήρθαν οι «ΚΡΟΙΣΟΙ» φωνάζει η «Πράσινη», «Προσκύνημα στη Μέκκα του ελληνικού ποδοσφαίρου» το εκστασιασμένο “Derby”.

Όταν όλα, σχεδόν, τα ΜΜΕ επιμένουν πάνω σε ένα παραμύθι, εγκυμονεί ο κίνδυνος να βρεθεί κόσμος που θα τους πιστέψει. Χωρίς ουσιαστικό ρεπορτάζ, χωρίς εις βάθος έρευνες, με μοναδική πηγή τον Βλάσση Τσάκα (για τον οποίο ήταν γνωστό πως είχε προ ετών ξαναβρεθεί μεσολαβητής παρόμοιας ιστορίας στον ΠΑΟΚ) εφημερίδες, ραδιοσταθμοί, τηλεοπτικές εκπομπές, ιστοσελίδες προωθούσαν την απόλυτη ξεφτίλα για τον Παναθηναϊκό, με πρωτοσέλιδα που περισσότερο θύμιζαν προεκλογικό λόγο.2 Οκτωβρίου: «70 εκατομμύρια με το καλημέρα…» φέρνουν οι Άραβες σύμφωνα με τη “Derby”, η «Εξέδρα» τονίζει πως «αλλάζει επίπεδο ο Παναθηναϊκός», ενώ η Goal γράφει πως «όποιος τα δώσει πρώτος… παίρνει τον Παναθηναϊκό». Με λίγα λόγια το μοναδικό πρόβλημα είναι ποιος μεγιστάνας, ζάμπλουτος Σείχης, πρίγκιπας κλπ θα πάρει την ομάδα.

3 Οκτωβρίου: Χοντραίνει το αστείο με εμπλεκόμενο πρόσωπο τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Βέβαια, υπάρχουν και όρια που καλό είναι να μην ξεπερνιούνται και για το λόγο αυτό η βασιλική οικογένεια προέβη σε διάψευση του… αποκλειστικού της εφημερίδας… όλων των Παναθηναϊκών μέσω πρεσβείας.


5 Οκτωβρίου:
Έχουν σκάσει από το κακό τους οι αλεξιπτωτιστές… «ΛΥΣΣΑ για να χαλάσουν και την επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό» γράφει στο πρωτοσέλιδο η «Derby» και συνεχίζει με μικρά γράμματα «επειδή τα παπαγαλάκια του Βγενό ανακάλυψαν κουμπαριά του Τσάκα με τον… Βατσινά». Όποιος ανακάλυψε τη σχέση του Τσάκα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι… παπαγαλάκι του Βγενόπουλου! Ταυτόχρονα, η εφημερίδα… όλων των Παναθηναϊκών γνωστοποιεί πως ο Σουλτάν ζήτησε φανέλες του Παναθηναϊκού για τον γιο του.

6 Οκτωβρίου: «Με το κλειδί στο χέρι» είναι ο Σουλτάν, όμως επειδή αρχίζει σιγά σιγά και αποκαλύπτεται η πραγματική οικονομική δυνατότητα του πρίγκιπα, την επόμενη ημέρα η «Πράσινη» αποκαλύπτει πως έχει και κολλητούς με περιουσία $18,5δις. Στις μέρες που η ένα ολόκληρο κράτος καταρρέει, η ανεργία μαστίζει τον μισό πληθυσμό της χώρας, η εφημερίδα… όλων των Παναθηναϊκών κοροϊδεύει τους αναγνώστες της. «Γελάνε με την ΕΕΑ. Ποιος είναι στη θέση να κόψει τον δρόμο σε μία επένδυση 220 εκατ. ευρώ» γράφει κάτω κάτω. Τώρα που ξεπεράστηκε το νομικό κώλυμα με την ψήφιση του νέου νόμου, αλήθεια ποιος γελάει;

 

8 Οκτωβρίου: Και ξεκινάει και το μεταγραφικό παραμύθι! «ΔΩΡΟ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ» φέρνει ο πανίσχυρος Σουλτάν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την «Πράσινη». Όχι μόνο μεταγραφές αλλά και «ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΤΑΝΙΚΟ» φέρνει  ο πρίγκηπας, το οποίο θα καταθέσει στο Χρυσοχοΐδη, λέει το αδελφάκι της εφημερίδας.Κλείνουμε το δεύτερο σκέλος του αφιερώματος στο «πριγκιπικό παραμύθι» με ΤΟ ΕΠΟΣ!

11 Οκτωβρίου: Το πρωτοσέλιδο που θα μείνει στην ιστορία και σε λίγα χρόνια θα πωλείται στο Μοναστηράκι ως συλλεκτικό…
«Και τώρα… παπαγαλάκια – νοσταλγοί του χθες κι έμποροι της μιζέριας καταπιείτε την γλώσσα σας. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ να πάρουμε τον Παναθηναϊκό»!!! Μεγαλείο! Όλα αυτά για μία… αποκλειστική φωτογραφία της «Πράσινης» με Τσάκα – Σαούντ παρέα, η οποία μάλιστα αμφισβητήθηκε έντονα από γνώστες του Photoshop. Όλα τα λεφτά η ενδυμασία του Τσάκα… με φόρμα  δίπλα στον… μεγιστάνα Σουλτάν!

Τελος δεύτερου μέρους…  To be continued

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: