About the Post

Author Information

Manager at http://www.panathinaikoskosmos.com/ en https://www.panathinaikoskosmos.wordpress.com/

Βγενoπουλος:«Με ΓΗΠΕΛ 15 εκ, αλλιως το ποσοστo μου»,Τζιγγερ:«Συμφωνος απ’τον Σεπτεμβριο»

Το… μπαλάκι στον «Τζίγγερ» πέταξε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, που είχε προτείνει βοήθεια ακόμη και για την μεταγραφική περίοδο.Η πλευρά Βαρδινογιάννη ξεκαθάρισε πως έχει απαντήσει θετικά εδώ και έξι μήνες, χωρίς να καλύπτεται ο Βγενόπουλος. Τι είχε ειπωθεί.

Η επιστολή του Ανδρέα Βγενόπουλου που είχε παραδώσει στον Δημήτρη Γόντικα στη μεταξύ τους προ μηνός συνάντηση, διαβάστηκε στο σημερινό Δ.Σ και έβγαλε… ειδήσεις! Ο «mr.Mig» για πρώτη φορά δήλωσε ικανός να εξασφαλίσει και τα 15 εκατομμύρια της ΑΜΚ αρκεί να αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ ο Τζίγγερ ενώ επίσης για πρώτη φορά ξεκαθάρισε πως αν δεν βρεθεί λύση με την θυγατρική του γηπέδου θα συνεισφέρει ανάλογα με το ποσοστό του. Δηλαδή περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο «mr.Mig» ξεκαθαρίζει πως είναι διατεθειμένος να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και να δώσει τέλος στο διοικητικό αδιέξοδο, προτείνοντας δύο λύσεις. Η πρώτη έχει να κάνει με την κάλυψη και των 15 εκατομμυριών ευρώ της ΑΜΚ αρκεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να αναλάβει τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ. Σε περίπτωση που και πάλι δεν βρεθεί η χρυσή τομή με την θυγατρική του γηπέδου, τότε ο «Βγενό» είναι διατεθειμένος ναι μεν να συμβάλλει οικονομικά αλλά με ότι αναλογεί στο ποσοστό του. Δηλαδή, περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, η επιστολή αποκαλύπτει την θέληση του Βγενόπουλου να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ξεκαθαρίζοντας στον πρόεδρο του «τριφυλλιού» ότι θα μπορούσε να δώσει τα χρήματα που απαιτούσαν οι επιλογές του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Μια πρόταση που τελικά δεν προχώρησε και… άργησε να δει το φως της δημοσιότητας.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει…

Aγαπητέ Δημήτρη,

Οι θέσεις μου είναι ήδη γνωστές προφορικά αλλά στις επαναλαμβάνω και γραπτώς:

1. Είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμύρια ευρώ που θα αποφασισθεί με τιμή εκδόσεως 0.33 ευρώ ανά μετοχή αναλογικά με το ποσοστό μου ή

2. Σε περίπτωση όπου ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης αναλάβει πλήρως τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της ΓΗΠΕΛ, είμαι διατεθειμένος να συμμετάσχω με μεγαλύτερο ποσόν και να ηγηθώ της προσπάθειας κάλυψης των 15εκ. ευρώ με τη συμμετοχή επωνύμων και μη Παναθηναϊκών.

Στα πλαίσια αυτά και εφόσον οι όροι μου γίνουν αποδεκτοί είμαι έτοιμος να προκαταβάλλω άμεσα στην ΠΑΕ το ποσόν που θα απαιτηθεί προκειμένου να μην χαθεί η τρέχουσα μεταγραφική περιόδος. Και για να μη θεωρηθεί εμπόδιο αυτή η πρόταση μου στους ανώνυμους «επενδυτές» που ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό δέχομαι εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον κ. Γ. Βαρδινογιάννη να έχει προτεραιότητα και απλώς να μου επιστρέψουν την προκαταβολή ατόκως.

Με την ευκαιρία εκφράζω συγχαρητήρια στους παίκτες, τον προπονητή και όλο το Διοικητικό σας συμβούλιο για την προσπάθεια που καταβάλετε. Εύχομαι καλή συνέχεια.

Τζίγγερ:«Σύμφωνος απ’τον Σεπτέμβριο»

Από την στιγμή που γνωστοποιήθηκε το περιεχόμενο της επιστολής του Ανδρέα Βγενόπουλου στον Δημήτρη Γόντικα, καθώς αναγνώσθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, το μεγάλο ερώτημα που δημιουργήθηκε ήταν «τι κάνει ο Τζίγγερ;». Δηλαδή τι στάση θα κρατήσει σε αυτά που είπε ο «Mr MIG». Θα εγγυηθεί για την ΓΗΠΕΛ προκειμένου να μπουν τα 15 εκατομμύρια στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ή όχι και ο μέτοχος του Παναθηναϊκού θα βάλει μόνο το ποσοστό του (περίπου 2 εκ);

Η απάντηση δόθηκε από την πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, που υπενθύμισε πως η στάση της δεν έχει αλλάξει από τον Σεπτέμβριο όταν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε θέσει ανάλογο θέμα. Δηλαδή οτι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη…

Τότε η πλευρά του μεγαλομετόχου είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Παρότι δεν έχω καμία προσωπική ευθύνη ή υποχρέωση, αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να δοθεί μία διαφανής λύση στον μοναδικό όρο που τέθηκε. Με δεδομένο ότι θεωρεί τη ΓΗΠΕΛ βάρος για την ΠΑΕ, προκείμενου ο εν λόγω μέτοχος να ολοκληρώσει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με τον τρόπο που έχει παρουσιάσει, προτείνω:

Να μην υπάρχει πλέον κανενός είδους διασύνδεση της ΓΗΠΕΛ με την ΠΑΕ λύνοντας τις  μεταξύ τους συμβάσεις χωρίς αμοιβαίες αξιώσεις και στη συνέχεια να μού μεταβιβάσει η ΠΑΕ το σύνολο των μετοχών της ΓΗΠΕΛ έναντι συμβολικού τιμήματος ενός (1) ευρώ. Μέσω αυτής της ξεκάθαρης λύσης, θα αναλάβω όλες τις τυχόν υποχρεώσεις της ΓΗΠΕΛ προς τρίτους».

Η απάντησή του όμως αυτή δεν είχε ικανοποιήσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος σε νέα τοποθέτησή του είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του, λέγοντας: «Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης εξακολουθεί να ασχολείται με τις επικοινωνιακές τακτικές και όχι με την ουσία. Ο όρος μου ήταν ξεκάθαρος από την πρώτη στιγμή, ότι επειδή είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το θέμα της ΓΗΠΕΛ πρέπει να αναλάβει όλες τις σχετικές οικονομικές και νομικές ευθύνες. Στην σημερινή του ανακοίνωση η πρόταση κλειδί είναι «η ΓΗΠΕΛ και η ΠΑΕ να λύσουν τις μεταξύ τους συμβάσεις χωρίς αμοιβαίες αξιώσεις»!

Δηλαδή η ΠΑΕ να έχει ζημιωθεί οριστικά ένα σημαντικό ποσόν (που θα πρέπει να πιστοποιηθεί από ορκωτούς ελεγκτές για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία) και ο ίδιος να κρατήσει την ΓΗΠΕΛ για να διεκδικήσει από τον Δήμο Αθηναίων πλέον των 20 Εκατομμυρίων Ευρώ(!) χωρίς καν να επιστρέψει στην ΠΑΕ αυτά που ξόδεψε!

Εν ολίγοις σήμερα ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης λέει: «Αποδέχομαι τις νομικές ευθύνες (και θα τα βρω εγώ με Μπόμπολα, Βωβό, Δήμο κλπ) αλλά αντί να αναλάβω τις οικονομικές ευθύνες δώστε μου την ΓΗΠΕΛ έναντι ενός (1) ευρώ για να κερδίσω εγώ από τις αγωγές αποζημιώσεων ενώ η ΠΑΕ θα υποστεί οριστικά τεράστια ζημιά από τους χειρισμούς μου.» (!)».

One Comment στο “Βγενoπουλος:«Με ΓΗΠΕΛ 15 εκ, αλλιως το ποσοστo μου»,Τζιγγερ:«Συμφωνος απ’τον Σεπτεμβριο»”

  1. Leto Genti 14/02/2012 στις 22:51 #

    prigipaaaaaa pare ti pae na mi se pari o di@lossssssssss re pana8aaaaaa gate 13

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: