About the Post

Author Information

Περι Ποδοσφαιρικης Σηψης …

Αναφορικά με τον ντόρο που έχει ξεσπάσει με τη δημοσιοποίηση του βίντεο μετά το τέλος του αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακού, έχω να επισημάνω τα εξής.

Γιατί σχεδόν όλοι παρουσιάστηκαν τόσο ξαφνιασμένοι από το γεγονός;

Πρώτη φορά συνέβη κάτι αντίστοιχο;

Τόσο ξαφνικά  συνειδητοποίησαν όλοι για το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια και στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου γενικώς;

Μήπως τέτοιες συμπεριφορές δεν είχε ποτέ καμία άλλη ομάδα, ή παίκτης εκτός του Ολυμπιακού;

Μήπως όλοι αυτοί που κατέκριναν το εν λόγω γεγονός και εξαπολύουν κατηγορίες, πίστευαν έως τώρα ότι το ποδόσφαιρο ήταν αγγελικά και τίμια πλασμένο;

Πριν βιαστείτε να κατακρίνεται τα γραφόμενα και πριν αρχίσετε τους χαρακτηρισμούς, κάντε λίγη υπομονή διαβάζοντας και το υπόλοιπο του κειμένου. Παρουσιάζομαι να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου επί του συγκεκριμένου, με τη θέληση να παρουσιάσω τα πράγματα στη σωστή και αντικειμενική τους βάση. Φυσικά και το γεγονός αυτό καθ’ αυτό είναι κατάπτυστο, κατακριτέο και επιφέρει ποινές, τόσο σε παίκτη όσο και σε ομάδα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα θέμα και καμία δικαιολογία επ’ αυτού. Είναι όμως η πρώτη φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο; Όλοι μας (όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα στην Ελλάδα), γνωρίζουμε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει σε πάρα πολλούς αγώνες. Δεν θα ασχοληθώ καθόλου σε αυτό το σημείο για το ήθος του Ολυμπιακού, των παικτών του, της διοίκησής του και του κόσμου του. Αυτό δεν θα το κάνω για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί είναι γνωστό της πάση, ότι το ήθος για τον Ολυμπιακό είναι λέξη που την ψάχνουν στο λεξικό, αλλά και δεύτερος και βασικότερος λόγος είναι, ότι αυτό δεν έχει καμία σημασία στο σκεπτικό το οποίο παραθέτω.

Εάν λοιπόν παραδεχτούμε ότι όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σάπιο, διαβρωμένο και με πόσους υπόγειους μηχανισμούς λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο τόση έκπληξη δεν θα έπρεπε να λογικά μας δημιουργήσει το εν λόγω βίντεο. Κανονικά θα έπρεπε να δούμε το όλο σκηνικό, σαν να βλέπαμε μια βάρκα στη θάλασσα. Τόσο απλά και τόσο φυσιολογικά. Αντί λοιπόν να πάρουμε με τις πέτρες ΟΛΟΥΣ όσους ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τον Πιλάβιο μέχρι τον κυρ Θόδωρα, τον φροντιστή του κάθε γηπέδου, εμείς καθόμαστε και ασχολούμαστε με τον κάθε Τοροσίδη και τον κάθε κυρ Σάββα, που έβρισε έναν διαιτητή ή επόπτη. Γιατί πολύ απλά είναι ολόκληρο το σύστημα το οποίο επιτρέπει τέτοιες συμπεριφορές. Αντί να προσπαθήσουμε να πετάξουμε έξω απ΄το ποδόσφαιρο, όλα αυτά τα λαμόγια τα οποία λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, εμείς κατακρίνουμε υποκριτικά το γεγονός που παρουσίασε το εν λόγο βίντεο και μόνο. Αυτή η κοινή γνώμη τελικά ευαισθητοποιείται βλέποντας αποσπασματικά και επιλεκτικά κάποια πράγματα, ή εκφέρει την αντίδρασή της μετά από υπόδειξη και παρουσίαση κάποιου που έχει αντίθετο συμφέρον;

 Για ‘μένα ένα είναι το γεγονός και η βεβαιότητα. Ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τόσο σάπιο, που δεν σώζεται από κάποια επιδερμική τιμωρία. Χρειάζεται αλλαγή εις βάθρων. Μόνο τότε θα μπορούμε να κατακρίνουμε τον οποιονδήποτε ο οποίος ενεργεί προκλητικά. Μέχρι τότε δυστυχώς θα παρέχεται σε όλους αυτούς τους αλητήριους ασυλία, γιατί απλούστατα κανείς από αυτούς δεν πηγαίνει κόντρα στο σύστημα, αλλά επί της ουσίας όλοι αυτοί ενεργούν στηρίζοντάς το.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Υποβολη σχολιου

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: